Borrelioosi Blogi


Keskustelua borrelioosista
16.5.2014, 08:28
Filed under: Uncategorized | Avainsanat: , ,

Kiitos lukuisista kommenteista!  Toivomme hartaasti, että keskustelu laajentuu ja jatkuu – muuallakin kuin tässä blogissa! 

17.5. vietetään kansainvälistä Lyme –päivää ja sen kunniaksi  ”limetinvihreitä” taustoja tälle blogillemme.  Jos olet lukenut blogimme ensimmäiset artikkelit vuoden 2012 heinäkuulta, tiedätkin että alkuperäinenkin tarkoitus oli jakaa omat kokemuksemme ILADS –protokollan mukaisesta hoidosta Saksan BCA –klinikalla.  Olimme vuosi(kymmeni)en huonontuneen terveyden, omituisten kipujen takia olleet julkisen terveydenhuollon ping-pong –palloina (Tiina lähinnä Suomessa ja minä eri paikoissa ulkomailla).  Lymen taudissa diagnoosi on haasteellinen, koska se toistaiseksi perustuu suurelta osin kliiniseen tutkimukseen.  Kuten niin monet muutkin ovat kokeneet, jatkuvan  diagnoosittomuuden  ja stigman jälkeen meillekin oli myönteisesti ja kielteisesti vavisuttavaa saada jonkinlainen diagnoosi  ja apua.  Kun radikaalitkaan elämänmuutokset eivät avanneet tietä parempaan terveyteen , päätimme yrittää vielä kerran ja satsata kaiken tähän hoitoon.  Ajatuksena blogikirjoittamisessamme oli, että tuli tuloksia tai ei, ehkä kokemuksistamme on jotain hyötyä muille.  Miltä hoito tuntui ja näytti POTILAAN näkökulmasta ja mitä me hoidon aikana luulimme oppineemme.  

Tällaisesta lähtökohdasta lukijalle jää paljon vastuuta, on hän sitten potilas tai ehkä jopa lääketieteen ammattilainen!  (Lukijat toivottavasti  myös huomaavat, että blogia on, alussa erityisesti, päivitetty miltei ”viimeisillä voimilla” ja joskus aivosumussakin.  Kokemuksen jakaminen tuoreeltaan  ja ”luomuna” on kuitenkin ollut ihan tarkoituksellista.)

Siis: 17.5.2014 Lyme –päivän kunniaksi: jatketaan keskustelua eri medioissa!  Omasta mielestäni myös ILADS- hoitoa kriittisesti tarkastelevat, perustellut puheenvuorot antavat kaikupohjaa siinä kuin meidän jo käännytettyjen omat todistuksemme.  Keväänvihreää keskustelupäivää kaikille!   

Mainokset

3 kommenttia so far
Jätä kommentti

voi kun saisin tulostettua sen borrelioosin tekstin jossa käsitellään kahden punkin puremaa ja tätä suomalaisten onnetonta hoitoa!!! olen ihan varma et mulla on se.taas meen verikokeeseen omasta pyynnöstä.haluaisin lisää tietoa, please

kommentti Kirjoittanut virpi aalto

Olipas ihana tavata tänään!

T. Kipusiskonne Nina/ House of Miau ❤

kommentti Kirjoittanut houseofmiau

Hei, kiitoksia informatiivisesta blogista! Minua puri punkki viime vuoden Elokuussa, siitä punainen rinkula ja vaeltava ihomuutos kyynärpäähän, josta kun kerroin lääkärille, joka totesi ”ihmisillä nyt on kaikenlaisia ihottumia”. Minulla oli myös niska kipeä, en pystynyt päätä kääntämään. Kasvoissa oli pistelyä etc. Lääkäri ei uskonut että borrelia olisi ehtinyt hermostoon muutamassa päivässä. No, tämän jälkeen nivelkipuja, korvakipua, kihelmöintiä päässä, käsien puutumista etc. En ole saanut antibiootteja sen jälkeen enkä ole (vielä) käynyt verikokeessa väärän negatiivisen pelossa. En usko lääkäreiden osaamiseen asiassa. Olen lääkinnyt itseäni mm. kissankynnellä, Sarsaparillalla, isoilla annoksilla C -vitamiinia, Samentolla, erinäisillä loisyrteillä. Kokeilin myös Buhnerin protokollaa, mutta Andrographis vei makuaistin yli viikoksi. Varhaiseen punkin puremaan kannattaa Buhnerin mukaan aloittaa Astragalus.

Yöpuutumiset kestivät viime vuoden Elokuusta näihin päiviin, heräsin joka yö käsien kipeään puutumiseen. Nyt uskon, että aine joka lopetti nämä puutumiset ja aiheuttaa selkeän herxin: iholla tai ihon alla kihelmöi, liikkuvaa nivelkipua etc. on Diatomaceous earth, eli piimaa. Tilasin ison pussin jauhetta ja olen ottanut sitä nyt päälle viikon. Mitään muuta ”uutta” en ole tehnyt. Mutta, jos tätä kokeilee, pitää aloittaa todella varovaisesti. Minä otin ensimmäisenä päivänä runsaan teelusikallisen, ja seuraavana päivänä pulssini meni todella alhaiseksi, siinä kohtaa mietin että onneksi on jo tahdistin! Jatkoin sitten ihan pienellä määrällä sekoitettuna veteen niin että join aina sen veden jauheen päältä ja täytin uudelleen. Kannattaa ehdottomasti myös keskittyä loisten häätöön, niitä nimittäin ihan Suomessakin on, ja uskotaan että ne ovat tärkeä tekijä lymessä joka ei parane antibiooteilla. Keittäkää ihmeessä teetä männynneulasista, se toimii suolistoloisiin, muuten kannattaa ottaa mustaa tuotetta jossa Black Wallnut Hulls, Wormwood ja Clowes, löytyy Iherbistä mm. tuotteesta Fresh Green Black Walllnut Wormwood Complex. Tai käyttää suolaa, kuten himalajansuola, suola-C -protokollan mukaan. Tosin minulla tämä yksin ei toiminut. Olen siis kohtuullisen hyvässä kunnossa ja normaalisti melkein täysin kivuton, minkä uskon johtuvan siitä, että en alkuunkaan luottanut parin viikon antibioottikuuriin, vaan lähdin yrttilinjalle. Tosin, jos saisin pitkän doximyciinikuurin, ottaisin sen Serrapeptaasin kanssa samaan aikaan, että kystatkin saisi tuohottua.

kommentti Kirjoittanut Mira
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: