Borrelioosi Blogi


Hyvää uutta vuotta 2014!
4.1.2014, 17:33
Filed under: Uncategorized | Avainsanat: ,

Halusimme toivottaa kaikille edistymistä taistelussa bakteereja vastaan vuonna 2014!!  ILADS suosittelee lääkäreilleen lukemiseksi tänä vuonna Richard I. Horowitzin kirjaa Why Can’t I Get Better?.  Se on varsin antoisa katsaus borrelioosin aiheuttajiin, sivuinfektioihin ja oireisiin.  Monimutkaisen vastustajan kanssahan tässä toimitaan ja tämä kirja on varsin selkeä kokonaisesitys asioista!  Samalla täyttä ja tuhtia asiaa!

Oma elo on edelleen hyvin haavoittuvainen, vaikka kohdistettua hoitoa on nyt kestänyt jo yli puolitoista vuotta.  Ruokavalion vaikutukset tulivat jälleen tutuiksi joulun – vaikka rajoitettujenkin – lipsahdusten jälkeen!  Sokeri, sokeri, sokeri, Lyme -potilaan kaikkein viekkain (ja viekottelevin?) nautintoaine.   Vaikka on hienoa saada vertaistukea Suomen Lyme Borrelioosi -yhdistyksen kautta, perhepiirissä ja ammattimaista tukea taitavilta lääkäreiltä, vuoden alussa totesin itselleni, että sittenkin: taudin selättäminen on yksinäistä puuhaa ja vaatii päättäväisyyttä potilaalta itseltään ei keneltäkään muulta!  Juuri nyt tuntuu, että tänä vuonna moni meistä edistyy pitkälle ja saamme tutkimusmaailmastakin hyviä uutisia!  Uskokaa vain!

Hyvää vuoden jatkoa kaikille!!

   

 

Mainokset

5 kommenttia so far
Jätä kommentti

hei, kuinka yleistä sydämen oirehdinta on borrelioosissa? sekä erilaiset rytmihäiriöt? onko mitään tehtävissä? pelottavaa..

kommentti Kirjoittanut Anni

Tiina jo vastasikin Sinulle. Haluaisin omasta puolestani lisätä, että sydän oirehtii monin eri tavoin, myös hoidon aikana. Itselläni ei kaikkien muiden oireiden lisäksi ole ollut rytmihäiriöitä kuin hetkittäin, nyt antibioottihoidon kestettyä puolitoista vuotta, verenpaine on noussut ja pysynyt (liian) korkealla tasolla. Rytmi heittelee miten sattuu ja välillä tuntuu sydän karkaavan jonnekin ulos kehosta. Olen yrittänyt ’rauhoittaa’ sydäntäni, mutta pahoinvointia on vaikea hallita. Ajattelen kuitenkin, että jossain vaiheessa olo seestyy. Jos pystyt ajattelemaan jotain kivaa ja myönteistä, kun sydän oikein ryskää, aloita sillä! Jos on vaikea keskittyä mihinkään, juo lasillinen vettä ja lepää. Se keino, joka tepsii, on oikea!

kommentti Kirjoittanut Sari

Kiitos paljon avusta ja tiedoista. Aloitin heti magnesiumin käytön ja tuntuu että ainakin ”elohiiret” ovat vähentyneet. Niihin jotenkin jo tottunut mutta nämä uudet sydän oireet säikähdyttää. Onko teiltä löytynyt mitään poikkeavuuksia esimerkiksi sydän ultrassa tai käyrässä tmv ? Ajattelin itse käydä testaamassa kaiken minkä voi..

kommentti Kirjoittanut Anni

Heippa! Minulla todettiin elokuussa -12 borrelioosi ja sain 3 viikon suonen sisäisen antibioottihoidon sairaalassa ja tilanne on ollut ihan siedettävä siitä asti, kunnes n.viikko sitten ilmestyi kevään toinen punkki iholle ja nyt on epämääräiset kivut ja oireet ilmestyneet takaisin ja olen ihahan ymmälläni mistä saisin avun tilanteeseen. Terveyskeskus ei paljon apuja tarjo, sillä odottelu lääkärille kestää viikkoja ja uskotaanko siellä asiaan eli borrelioosin olemassaoloon? Yksityislääkärille on kait pakko taas hakeutua, sillä sieltä sain viimeksi nopean ja hyvän avun.

kommentti Kirjoittanut Raija Ekblad

Hei Raija!
Yksityislääkärit ovat tällä hetekllä Suomessa sinun ainoa toivosi. Vinkkaan mielellään sinulle muutaman lääkärin Helsingin suunnalta: Anneli Patja, Anna-Kaisa Piiroinen, Pertti Lähteenmäki, Heli Mäkilä, Marjo Valonen ja Toni Vänni. Keskisuomesta: Eila Vesterinen. Toivottavasti saat pian tarvitsemaasi apua! Voimia ja iso halaus sinulle!
-Tiina-

kommentti Kirjoittanut sarijatiina
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: