Borrelioosi Blogi


Sananen samentosta
18.11.2013, 17:33
Filed under: Uncategorized

Borrelioosin ja sen sivuinfektioiden hoitotutkimuksessa edistytään jatkuvasti. Joskus käy myös niin, että aiemmin suositellut hoidot eivät enää olekaan suositeltavia.  Yksi luontaislääkkeistä, joiden käyttöä ei enää sellaisenaan suositella on kissankynnestä valmistettu uute eli SAMENTO.  Ilmeisesti se edistää B. burgdorferi bakteerin muuntumista pleomorfiseen muotoon eli ’hiljaista piiloutumista’. Pelästyä ei kuitenkaan pidä: itse kissankynsi tai Cats claw -kapselit eivät tiettävästi aiheuta yhtä voimakkaasti B. burgdorferin pleomorfisien muotojen muodostumista.

Olemme käyttäneet Samentoa tiettyinä aikoina säännöllisesti, mutta sekä Tiina että minä olemme toistaiseksi – lääkärin suosituksesta – sisällyttäneet hoitoomme kissankynsiuutetta vain todella pieniä annoksia, osana sopivaa yhdistelmähoitoa.  Koska on vaikea tietää, millainen yhdistelmä on sopiva, on varmastikin parempi jättää samento sivuun ainakin hetkeksi, jos sitä nautit (joko lääkärin suosituksesta tai omin päin)!

Toivotaan, että kokonaishoidossa edistytään pian!  Itse olen valmis ryhtymään jonkinlaiseksi koekaniiniksi uusia yhdistelmähoitoja ja luonnonlääkitystä kokeilemaan…!

Mainokset

4 kommenttia so far
Jätä kommentti

Hei, mihin tutkimukseen viittaat? Olisin kiitollinen tästä tiedosta.
Tässä vuodelta 2010 yksi case, jossa pleomorfinen sana mukana, mutta juuri päinvastoin (rooting out):
http://www.naturalnews.com/029179_Lyme_disease_remedies.html
Yst.terv. Leena

kommentti Kirjoittanut Leena

Hei Leena,
Tällä hetkellä se tutkimus mihin viittaan ei ole vielä julkaistu, joten en voi enempää siitä antaa tietoa. Jyväskylän yliopistossa on tiimi, joka tutkii borrelia bakteerin pleomorfista muotoa ja sen herkkyyttä eri lääkeaineille ja rohdoille. Viimeisimmän tiedon mukaan (ILADS konferenssi 2014, Augsburg) tutkijaryhmän johtaja antoi ymmärtää, että pleomorfinen muoto on bakteerin tapa suojautua ns. vaikeassa ympäristössä tai olosuhteissa, jotka ovat bakteerille ei suotuisat. Tästäkin huolimatta pleomorfinen muoto ei suojaa bakteeria täysin antibiootin vaikutuksilta, jolloin sen pitäisi olla helppo kohde tuhota. Eli pähkinänkuoressa se mitä itse tästä ymmärsin on, että monet aineet saavat borreliabakteerin muuntautumaan suojattuun pleomorfiseen tilaan (kuulemma myös ihmisveren seerumi), mutta bakteerin tappamiseen tarvitaan sille muutakin kuin vihamielinen tai epäsuotuisa ympäristö, jolloin jotkut antibiootit ovat erittäin hyvä täsmäase siihen tehtävään. Ei kuitenkaan ole sanottu, etteikö monet yrttilääkkeet olisi yhtä tehokkaita kuin antibiootit tappamaan, mutta oikeat pitoisuudet ja yhdistelmät ovat silloin tärkeitä. Pelkkä Samento ei nähtävästi tapa, vaan edistää pleomorfista muotoa.
Saamme pian julkaistua tutkimustietoa borreliabakteerin pleomorfisesta muodosta, kunhan hetken vielä maltamme. Jyväskylän tiimi ahertaa aiheen parissa koko ajan, joten tsemppiä heille hyvästä ja meille kaikille arvokkaasta työstä!!!

kommentti Kirjoittanut sarijatiina

Kiitos vastauksestasi!
Eräs lääkäri totesi minulle, että borrelia on samanlainen kuin vesirokkovirus: Henkilön kerran sen kroppaansa saatuaan, se pöpö pysyy siellä aina – voi aktivoitua uudelleen, ja voi olla aktivoitumatta. Eli liekö silloin antibiootin rooli kerrallaan lopettaa sen aiheuttama tulehdustila tms. – en osaa sanoa, en ole lääkäri, vain borreliasta osani saanut ja sen aiheuttamista nivelkivuista aika ajoin kärsivä. Niihin Samento on ollut itselläni hyvä apu, samoin VitaePro – näitä molempia otan aika ajoin, en säännöllisesti, mutta jos kolotukisa tulee, tiedän, että noilla saan sen hetkessä kuriin ja pääsen taas kivuitta liikkeelle. Mitkään kipulääkkeet noihin hermoperäisiin nivelkipuihin eivät auta ainakaan itseni kohdalla.

kommentti Kirjoittanut Leena

Hei Leena,

Oletko jo kokeillut injektiona lihakseen B12-vitamiinia tai kurkumiini ravintolisää? Vitaepro on ihan hyvää kamaa, mutta voisit ottaa lisäksi vieläkin enemmän sitä omega3 rasvahappoa itseään, koska se vähentää tulehdusta luontaisesti. B12-vitamiini on minulla auttanut oikein hyvin neuropaattiseen kipuun ja Kurkumiini on myös todella tehokas kipua ja tulehdusta vähentävä yrttilääke. Samento / Cat’s Claw on ennen kuuulunut myös minun vakkari ravintolisiin, mutta tosiaan se mitä nyt olen saanut tietooni, on että yrttilääkityksessä kannattaa ottaa hyvin järeät yhdistelmät ja pitoisuudet huomioon, jotta saadaan bakteereita tuhottua. Tästä voi kohta konsultoida Suomessa erästä lääkäriä, jonka tarkoitus on perehtyä oikein kunnolla Borrelioosin yrttilääkintään, nimittäin lääkäri Marjo Valonen on siihen asiaan perehtymässä ja hänen uusi klinikkansa avataan piakkoin Helsingin keskustassa.

kommentti Kirjoittanut sarijatiina
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: