Borrelioosi Blogi


KELA vastaa
24.2.2013, 20:30
Filed under: Uncategorized

Hiihtolomalta palattua postilaatikossa odotti yllätys. KELA on nyt käsitellyt viime vuoden heinäkuun alusta lähtien maksetuista hoidoista tekemäni korvausanomukset! Kaikki korvaushakemukset on hylätty, ”koska tehtyä toimenpidettä ei pidetä sairausvakuutuslain tarkoittamana tarpeellisena sairaanhoitona”. Lisäksi on yksi aiempi korvauspäätös merkitty virheelliseksi ja hylätty sekin.

Tylyltä vaikuttaa, vaikka osasimme asiaa jo uumoilla. Sekä Tiina että minä olemme saaneet ilmoituksia päätöksien ’korjauksista’ myös sellaisten hoitojen osalta, joita suomalainen lääkäri on määrännyt Suomessa ja lääkäripalvelu vähentänyt automaattisesti maksuistamme. Päätöksistä on nyt tietysti valitettava! Valitettavaa! Tilauksessa ovat siis hyvät vinkit siitä, mihin vedota valituksen tueksi!! Kyllä se aurinko risukasaankin, vai mitä!?

Mainokset

3 kommenttia so far
Jätä kommentti

Hei
Teepä korvauksien hylkäämisestä valitus EU-tuomioistuimeen. EU-lainsäädännöstä löytyvät pykälät, että jos hoitoa todettuun sairauteen ei voi saada Suomesta, on ihmisellä oikeus hakeutua muuhun EU- maahan hoitoon. Näin olen asian ymmärtänyt eli nyt kun ollaan siis EU:ssa, missä myös nämä asiat oikeuttavat yhdenvertaiseen kohteluun EU:n sisällä. Eli kyse mm. iitä, jos hoitomuodot on hyväksytty Saksassa niin miten ne voitaisiin kumota Suomessa. Muista, että Suomi kukoistaa EU:ssa valitusten saralla, koska se rikkoo lakia koko ajan.

kommentti Kirjoittanut R Toiviainen

Lämmin kiitos kommentista! Olet aivan oikeassa: Suomi rikkoo direktiivien henkeä koko ajan. Tein valituksen sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnalle, jotta KELA:lle avautuisi sitä kautta mahdollisuus muuttaa tylyä käsittelyään muiden kohdalla. Ymmärsin, että tämä valituspolku kestää usein n. 1 ja puoli vuotta. Brysselistä kyllä ensin tarkistin, voisinko suoraan vedota potilasdirektiiviin. Vastaus oli selkeä ei. Suomen tilanne on potilasdirektiivin osalta monimutkainen, koska sen soveltamisesta käydään meillä (sekavaa) keskustelua ja sitovasti direktiivi astuu voimaan vasta lokakuussa tänä vuonna. Direktiivin henkeä ei Suomessa ole noudatettu. KELA:n hylkäävät päätökset, joita on nyt tullut lisää, perustelevat lisäksi päätöksen sillä, ettei hoito ole ’tarpeelliseksi katsottua sairauden hoitoa’. Milläs perustelet tarpeellisuuden, kun et ole lääkäri tai lakimies, jos terveydentilan paraneminen ei riitä? Jatketaan tätä yhteistä taistelua, vai mitä!

kommentti Kirjoittanut Sari

Onpa hienoa, että löysin tämän blogin, koska lähipiirissäni olemme aloittaneet kamppailun tätä hirvitystautia vastaa. Kiitokset!

kommentti Kirjoittanut Pirkko
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: