Borrelioosi Blogi


Päivin kuulumiset tällä välin…
12.10.2012, 08:27
Filed under: Uncategorized

Valinnanvapaus

On ollut melko mielenkiintoinen viikko! Kaikki ei olekaan mennyt ihan kuten piti, mutta se ei tarkoita, että mikään on mennyt huonosti. Tätä päivitystä kirjoittelee sangen tyytyväinen Lyme-potilas.

Maanantaiaamu alkoi taksimatkalla kohti Göggingenin kaupunginosassa sijaitsevaa ihotautilääkärin vastaanottoa. Koska vastaanottoaika oli 7.30, nousimme aamulla hyvissä ajoin, ja hyvissä ajoin saavuimme myös perille sen omakotitalon eteen, jossa vastaanotto sijaitsi. Emme tohtineet vielä 07 aikoihin lääkärin ovea kolkutella, joten nappasimme pystykahvit aukiolevasta kioskista. Saimme Singletonin suosittelemat ”good, hearty laughs”, kun tarkastelimme tilannettamme siinä hengityksen huurutessa pakkaskahveella saksalaisen kaupungin autiossa, varhaisessa aamussa menossa omakotitaloon lääkäriin. Vastaanoton ovesta mentyämme havaitsimme, että paikka oli ollut auki jo hyvän tovin. Lisää hyviä nauruja meille, sitä parempi. Etenkin, kun odotimme käytävässä, kunnes joku henkilökunnasta tuli töihin ja kysyi meiltä pimeän käytävän seisoskelijoilta, eikö ovi olekaan auki. Olihan se, ja sisällä oli valoisaa ja lämmintä.

Ihotautilääkärin vastaanotolla oli vilskettä. Ystäväni raportoi havainneensa ilmiömäistä tehokkuutta eli lääkärin sukkulointia vastaanottohuoneissa, joihin avustajat veivät asiakkaita jatkuvana virtana. Kun vastaanotossa kysyttiin ”kartea”, ojentelin kaikkia mahdollisia korttejani, joista kelpasi eurooppalainen sairaanhoitokortti, jonka olin muutama kuukausi sitten hankkinut. Kävi niin, että passin kanssa se kelpasi vastaanotolla, koska kyseisen lääkärin maanantainen vastaanotto oli ”krankenkasse” –kelpoinen. Näyttää siis siltä, että n. 300 euroksi arvioidut testaukset ja kontrollit maksoivat lopulta 10 euroa. Taidan kuitenkin jättää isomman riemun siihen aikaan, kun on varmaa, että mitään laskua ei tullut jälkikäteen, ja että asia todellakin järjestyi näin kätevästi ja edullisesti, kuten tällä hetkellä nyt näyttää.

Tulos pikatestistä (prick) oli allergia Eremfatille eli Rifampisinille, jota olisi olennaisena osana käytetty bartonellan hoidossa. Käsivarren sisäpinnalle jäivät muhimaan pitkäaikaisnäytteet, jotka tarkistettiin keskiviikkona ja torstaina ko. ihotautilääkärin toisessa vastaanottopisteessä. Se sijaitsee kätevästi BCA-klinikan kanssa samassa rakennuksessa. Nyt on vahvistunut allergia Eremfatille.

Koska allergiaepäily oli alkuviikolla päällä, mitään antibioottihoitoa ei voitu aloittaa. Oma lääkärini oli poissa, joten tohtori Nicolaus otti tapaukseni hoitaakseen, minkä hän teki ihailtavalla antaumuksella. Kävimme pitkän keskustelun hoitosuunnitelmani jatkosta. Sen perusteella Nicolaus suositti, että aloittaisimme iv-hoidon immuunijärjestelmää tukevalla vitamiiniliuoksella.

Kohti siis oransseja tuoleja ja pian oli neula suonessa. Neula kuitenkin sattui suonessa, käsi jäätyi kalikaksi, kyynärvartta alkoi vihloa ja muutenkin olo oli tukalahko. Aloin pohtia mahdanko olla kovinkaan hyvä neulatyyny. Tippa tipahteli ensin liian nopeasti, sitten ei pian enää ollenkaan. Neulan asentoa korjattiin. Kaikki voitava yritettiin niin tipan kuin oloni eteen. Pian jouduin kuitenkin jälleen kutsumaan hoitajan katsomaan neulaa, joka oli kuin tikku pullassa. Suoni oli turvonnut ja käteen tullut punaisia pisteitä. Tohtori Nicolaus haettiin paikalle ja hän päätti tipan lopettamisesta. Sain ilmeisesti jonkinlaisen reaktion myös vitamiinitipasta. Liuosaineena oli perus-NaCl, joten se tuskin on allergisoivaa? Tipan sijaan otettiin verikoe, jolla katsottiin IgE ja verenkuvan erittely tilanteen jatkoselvitykseksi.

Kerroin tri Nicolaukselle, että olin alun perin kiinnostuneempi luontaishoitovaihtoehdosta, mutta lääkärini oli todennut, että elimistöni tarvitsisi antibioottihoidon Lyme-taistelun tueksi. Tästä kävimme keskustelun, joka oli mielestäni valtavan hedelmällinen, ja on hyvä ehkä nostaa muutamia asioita siitä tässäkin nyt esiin.

BCA-klinikka toteutti taannoin tutkimuksen, jossa seurattiin 6kk antibioottihoitoa (sekä iv että tabl. vaihtoehdot olivat mukana, useimmiten iv aloitus ja tabl. jatko) ja 12-18kk naturopaattista (luontaistuotteet, lisäravinteet, elämäntapamuutos) hoitolinjaa noudattaneiden Lyme-potilaiden paranemistuloksia. Tuon seuranta-ajan tuloksena oli havaittu, että ero antibioottihoidon ja naturopaattisen hoidon välillä oli 4% antibioottihoitoa saaneiden hyväksi.

Tri Nicolaus esitteli kaksi naturopaattista hoitolinjaa, joista toiseen voi tarvittaessa yhdistää antibioottihoidon. Näiden naturopaattisten hoitojen etuna ovat mm. olemattomat riskit elinvaurioihin; ei tarvita juuri ollenkaan veriarvokontrolleja eikä EKG:tä ja harvakseltaan kontrollikokeita BCA:n suuntaan; protokollaa voi jatkaa loputtomiin; se tukee immuunisysteemiä niin, että ”luultavasti et enää koskaan saa flunssaa”; herxheimer-reaktiot ovat lievempiä ja tulevat myöhemmin, n. 1-2kk paikkeilla jne. Tri Nicolaus kertoi hoitaneensa naturopaattisesti suuren määrän Lyme-potilaita, jotka joko eivät voineet tai halunneet ottaa antibioottihoitoa, ja tulokset ovat olleet erinomaisia. Suomalaisittain oli erittäin mukavaa, miten hän korosti saunonnan hyödyllisyyttä tukihoitona (koskee sekä infrapuna- että tavallista saunaa).

Kerroin omista tuntemuksistani hoitolinjoja koskien. Nicolaus totesi: ”Jos potilaalla on sisukalutuntuma, että jokin hoitolinja on hänelle parempi kuin toinen, tai että joku linja ei ehkä sovi, kehotan aina noudattamaan omaa tunnetta.” Antibioottihoidon eduista Nicolaus nosti esiin etenkin oireiden nopeamman katoamisen eli nopeammat tulokset.

Koska antibioottiallergioita piti testata, sain lisää harkinta-aikaa hoitolinjan suhteen. Otin odotellessani tukihoitoja (lähinnä magneettiterapia ja korkeataajuushoito), joista sain rajut reaktiot. Alkuvuoden oireilut palasivat: pulssimigreenit, paikkaa vaihtavat päänsäryt, raju pahoinvointi, vihlontaa eri puolella kehoa, polttava tunne toisessa jalkapohjassa… Onneksi ne myös loivenivat parissa päivässä, mutta en uskaltanut hoitoja enää loppuviikosta ottaa. Tämän ja muiden reaktioideni perusteella tri Nicolaus totesi, että olen ns. ”sensitive person”, elimistöni reagoi kaikkeen hoitoon voimakkaasti. Borrelialla saattaa myös olla elimistössäni niin vahva jalansija, että se ärähtää välittömästi ja rajusti, jos sitä pyrkii jotenkin häätämään tai edes häiritsemään? En ole koskaan saanut antibioottihoitoa borrelioosiin enkä juuri muutenkaan antibiootteja käyttänyt, kun ei ole osunut kohdalle kovin monia infektioita ennen tätä ”romukautta”.

Valintani on siis naturopaattinen hoitolinja, johon tarvittaessa voin yhdistää tabletteina antibiootit. Monet potilaat klinikalla kovasti pahoittelivat tilannettani antibioottihoidon jäädessä toteutumatta. Itse koen, että näin juuri on tarkoitettu, ja oloani voisin kuvata ennemmin helpottuneeksi, sillä suhtauduin hyvin suurella varauksella antibioottihoitoon kohdallani. Arvostan suuresti sitä, että hoitolinja voidaan valita yksilöllisesti. Suomessa en saisi mitään hoitoa, täällä voin jopa valita vaihtoehdoista!

Aika täällä Augsburgissa ja klinikalla on ollut hieno ja arvokas kokemus! Täällä sain kokeilla erilaisia tukihoitoja ja antibioottiallergiakin selvisi. Sain toivomani jatkosuunnitelman ja lääkärini vaihtui Nicolaukseen, joka voi ottaa kantaa myös lasteni tilanteeseen. Sain lisäpontta elämäntapamuutokseen. Sain tavata kohtalotovereita, joista jokaisen tarina tuntui tutulta. Kaiken kruunasi klinikan henkilökunnan välittäminen, ystävällisyys ja asiantuntemus, joka tuntui niin hyvältä, että usein suorastaan liikutuin heidän kanssaan keskustellessaan.

Kotiinlähtö koittaa ylihuomenna. Kerrankin kaukaa viisaasti olin ottanut paluulentoon liikkumavaraa, jolle nyt siis tuli käyttöä. Otan klinikalta mukaan luontaislääkkeet ja jatkossa tilaan niitä postitse. Jos Tiina&Sari haluavat, voin kertoa jossain vaiheessa miten tämä luontaishoitoprotokolla Nicolauksen johdolla on edennyt.

Mainokset

6 kommenttia so far
Jätä kommentti

tosi mielenkiintonen teksti ja ihanaa kun viitsit jakaa tätä tietoa 🙂 tieto siitä että luonnollisilla hoidoilla ihan oikeasti saa tuloksia on niin tärkee sillon tällön kuulla kun usko meinaa loppua. Mulla ei ole todettu borrelioosia, eikä ole varaa lähteä esim saksaan, mutta oon mahd paljon itse perehtynyt asioihin. Välillä tuntuu että parempaa päin menossa, välillä kaikki on yhtä kurjuutta mutta kenties se on jotain herxiä. Aika näyttää.. tämä blogi on LOISTAVA!

kommentti Kirjoittanut Ninni

Kiitos Päivi ❤ loistavaa, että sait hoidon jonka koit alusta alkaen olevan sinun juttusi, uskon lopputuloksenkin olevan parempi, kun elimistö ei vastusta.
Olen kanssasi saman kaltainen, et reagoin valtavan voimakkaasti eri aineisiin ja siksi voin ymmärtää vointisi.
Kiitos vielä kerran !!!

kommentti Kirjoittanut leena laine

Hei ja paljon kiitoksia, Päivi! Jos ja kun jaksat, olisi todella mielenkiintoista kuulla mitä naturopaattisia lääkkeitä Sinulle on määrätty ja minkälaisia tukihoitoja ja ravinto-ohjeita kuuluu elämäntapamuutos -ohjelmaasi? Nimimerkillä ”perästä tullaan eli kohta jo kolkuttaa tämä seuraava vaihe minullakin”, lyhyesti Sari

kommentti Kirjoittanut Sari

Todella mielenkiintoista Päivi ! Jännittävää odottaa miten hoitosi puree.

kommentti Kirjoittanut kirmar47

Siis kirmar47 on Jatta

kommentti Kirjoittanut kirmar47

Heippa Päivi! Mä liikutuin sun kertomuksista. Sä se osaat kääntää asiat positiivisiksi. Se on hienoa ja kadehdittavaa (positiivisessa mielessä)! Lämpimin terveisin Viltsu

kommentti Kirjoittanut Viltsu Kelander
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: