Borrelioosi Blogi


Ollako vai eikö olla?
28.8.2012, 17:35
Filed under: Uncategorized | Avainsanat: ,

Tiinan Augsburgista paluusta lähtien olemme istuneet ylhäisessä kaksinaisuudessamme olohuoneeni  rauhassa ja saaneet Azithromycinin iv-hoitoa kotona kolme kertaa viikossa.  Hoito kotona on ollut tarpeellistakin äärimmäisen väsymyksen ja huonon olon takia sekä siksi, että ainakin minä imuroin ilmasta kaikki liikenevät virukset lääkäriasemien odotushuoneissa.  Ystävän avustuksella löysimme Domus Lähilääkärit ja aivan hurjan mukavan ja todella ammattitaitoisen hoitajan, joka huolellisesti hoitaa meidät tippaamme.  Olemme tosiaan tyytyväisiä joustavuuteen, jolla hoito sujuu!  Verikokeetkin ja EKG otetaan kotona.  Jopa isot erikoisverikokeet – joilla tarkistetaan kahden kuukauden antibioottilääkityksen vaikutus – otettiin kotona, yhdessä hoitajan kanssa putkien mekanismia opiskellen.  (Verikokeet lähtivät 20.8. TNT:n kautta Augsburgiin Infectolabiin ja nyt odottelemme jo hiukan kärsimättöminä tuloksia.  Ne tulevat meille sähköpostiimme lähiaikoina ja minä ainakin olen malttamaton CD57-arvoni suhteen!)   Jatkamme myös kahden muun antibioottimme sekä ravintolisien ja luonnonlääkkeiden nauttimista tabletteina tarkan hoito-ohjelmamme mukaisesti.

Sessiomme tipatuksen aikana menevät hurjan nopeasti.  Jopa silloin, kun antibiootit ”nautittuamme”, tipatamme vielä jälkiruoaksi vitamiinicocktailin. Silloin istumme noin 5 tuntia putkeen.  Silloinkin juttua kyllä riittää – kaikesta maan ja taivaan välillä!

Tiinankin olo on valitettavasti ollut hiukan hutera viimeaikoina.  Vaikka hoito tuntuu tepsivän, sen tulokset ovat varsin hauraita toistaiseksi.  Pienikin ulkoinen stressi tai väärä ruoka-aine, ruoka-aikojen välien venyminen jne. tuntuu vaikuttavan valtavasti olotilaamme.  Välillä tuntuu, ettei pysy oikein ankkurissa tässä ja nyt.  Silloin on loistavaa, että Tiina istuu vieressä (mustassa) telkkarituolissa ja vetää kuminauhasta tähän hetkeen!  Yksin istuminen olisi varmaan todella väsyttävää hoitoviihdettä; kaksin se on tsemppaamista!  Tiina kantaa tietokoneensa työskentelyä varten mukanaan.  Hän onkin optimisti! Hän kantaa myös toista ”salkkua”: vuokraamaansa photon –laitetta.  Sillä pistämme 30 pienen minuutin aikana solujemme kuonat liikkeelle.  Minä valohoidan kaikkina arkipäivinä, Tiina tiputuspäivinä ja viikonloppuna.   Näin molemmille tulee 5 hoitokertaa viikossa, mikä on hyvä ja tekee hyvää.

Lääkkeiden syöminen myös todella väsyttää.  Joskus tuntuu, että nyt kyllä loppuu tämä nieleminen tykkänään!  ”Nautin” nykyään aamuisin kaurapuuroa,  jota todella inhoan.  Se on ainoa tapa, jolla saan aamulääkkeet nieleskeltyä.  Puuro tuntuu riittävän lempeältä kyytipojalta ja tabletti kerrallaan sulahtaa ruokatorveen jokaisen lusikallisen jälkeen. Kuin syöttötuolissa ikään 55 vuotta sitten!

Juuri tällä hetkellä valmistelemme seuraavaa Augsburgin matkaa.  Lääkärin seurantakäynnin kylkiäisenä päätimme osallistua kokonaiseen hoitoviikkoon siellä.  Se tuntuu kovin tärkeältä: verrata tätä ”riisuttua” hoito-ohjelmaa täällä Suomessa ja oloa kokonaisvaltaisen hoitojakson jälkeen BCA:ssa.  Myönnän, että odotan viikkoa ja jokapäiväistä tipatusta ja toisaalta jännitän prognoosiani…  Valitettavasti emme taida ehtiä takaisin Suomen Lyme Borrelioosi –yhdistyksen jäsentapaamiseen 15-16.9.  Yritämme päivittää blogia, jos uutta ja kiinnostavaa BCA:ssa ilmenee – ja jos saamme verkkoyhteyden toimimaan.

Mainokset

3 kommenttia so far
Jätä kommentti

Lämpimät kiitokset blogista, mielenkiintoista seurata tilannettanne ja eritys kiitokset, että jaksatte pitää blogia ❤ ❤

kommentti Kirjoittanut leena laine

Kiitokset minunkin puolestani. Pitkäaikaisena Lymen tauti potilaana olen kiinnostunut saamistanne hoidoista.
Toivon teille parhaita mahdollisia tuloksia.
Marjatta Vuori

kommentti Kirjoittanut kirmar47

Huippu ihana että löysin tälläisen blogin:) olisin kiinnostunut ottamaan yhteyttä teihin, olemme tulisillahiilillä, meillä voi olla sama reissu edessä:/ ma menemme labraan verikokeisiin, jotka sitten lähtee Augsburgiin:

kommentti Kirjoittanut ulju
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: