Borrelioosi Blogi


Tukea luonnonlääkkeistä ja ravintolisistä

Olet missä vaiheessa tahansa Lymen tautisi kanssa, voit kokemuksemme mukaan helpottaa oloasi – toivottavasti tuntuvasti – seuraavilla luontaistuotteilla, luonnonlääkkeillä ja ravintolisillä.

  1. TUKIPAKETTI IMMUUNIPUOLUSTUKSEN VAHVISTAMISEEN:

Tämä on BCA klinikan suositus antibioottikuuria ennen tai sen aikana:

–    Immunoform (probiootteja) sisältää 12 miljardia lactobacillus acidophilusta/lactobacillus caseita/ bifidobacteereita. Tämän voi helposti korvata hyvillä ja erittäin vahvoilla maitohappobakteereilla, joita saa Suomesta. Vahvin ja paras valmiste on: Replete (sis 130 miljardia hyvää bakteeria).   Yksi pussillinen kerran viikossa riittää. Miedompi  hyvä valmiste on Acidophilus forte (sis. 30 miljardia hyvää bakteeria). Molempia kannattaa kysellä luontaistuotekaupoista. Apteekeista harvoin löytää näin vahvoja valmisteita.

–    Maxiform SPX (yhdistelmä tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja).  Helppo korvata Suomessa saatavalla LifeExtensionin two-per-day tablets -valmisteella.

–    Q-form high energy plus Caritin sisältää L-caritinea, co-entsyymiä Q10 (joka suojaa erityisesti solujen mitokondrioita).  Löytyy  varmasti luontaistuotekaupoista Suomestakin, todennäköisesti  kapseleina, joissa vaikuttavat aineet ovat yhdessä tai erikseen. Korvattavissa hyvin esim. vahvalla Ubiquinol (100-200mg) valmisteella, jota ainakin löytyy Suomesta.

–    Phytoform rotwein opc sisältää viinirypäleensiemenuutetta, polyphenolia ( tärkeä antioksidantti), OPS:a sekä resveratrolia (resveratrol on yksi vahvimmista kasviantioksidanteista).  Suomesta löytyy ainakin erikseen polyphenolia ja resveratrolia.  Kahta muuta tärkeää ainesosaa ei käsittääkseni ole Suomesta helppo löytää mistään luontaistuotteesta. Suosittelen tilaamaan Centrum für Vitalität und Präventionista Saksasta.  Kts. sivut http://www.fitforaging.de.

–    Magnesioform sisältää nimensä mukaan magnesiumia (mm. magnesiumsitraattia).  Vastaavia tuotteita löytyy useita Suomesta.

–    B- ryhmän vitamiinit.  Useita tuotteita Suomessa.  Parhaissa korkea B-12 –pitoisuus.

–    D-vitamiini.  Käytä vahvaa D3-vitamiinia, joita Suomesta löytyy monia erilaisia. Kun D-vitamiinin ottaa öljyn muodossa, se imeytyy parhaiten.

–    Omega 3 kapselit.  Tärkeää on valita sellainen tuote, jonka on DHA pitoisuus on korkea. Omega-3 lievittää tulehdusta kehossa.

Muuta hyödyllistä immuniteetin vahvistamiseen, jotka löydät myös Suomesta:

–    vehnänorasmehu

–    propolis

–    spirulina

–    L-arginin

–    B-12 vitamiini injektiot lihakseen. Tämä auttaa väsymysoireisiin ja neurologiseen särkyyn sekä lievittää muitakin kipuja.

–    Kylmä -kuuma –hoidot: avantouinti,  jäinen suihku,  kryohuone sekä saunominen. Erityisesti infrapunasauna on hyväksi.

–    happihoito

–    emäksinen ruokavalio

2. LUONTAISLÄÄKKEITÄ LYMEN HOITOON:

–    NAC (N-acetyl cysteine tai Acetylcystein) 600 mg.  Löytyy luontaistuotekaupoista kapseleina tai apteekeista mm. poretablettina.  NAC on hyvin monitehoinen lääke.  Se on antioksidantti, joka suojaa kehoa. Se on yskänlääke, joka irrottaa limaa keuhkoista.  Se myös kuorii bakteerien tekemiä biofilmejä tehokkaasti ja puhdistaa maksaa.

–    Artemisia annua. Vanha Kiinalainen lääkeyrtti, jolla hoidetaan myös mm. malariaa. Kts. http://en.wikipedia.org/wiki/Artemisia_annua

–    Cat’s Claw kapseleina (500-1000 mg) tai Samento -tinktuura (molemmissa sama vaikuttava aine: Uncaria tomentosa). Kts. http://www.all-natural.com/catsclaw.html  ja

http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/kissankysi-cat-s-claw/

–    Teaselroot –tinktuura.  Huom.:  Ei sovi yhtäaikaisesti antibioottilääkityksen kanssa!

–    Kyolic -valkosipulikapseli.  Allicin toimii antibiootin tavoin ja tappaa bakteereita tehokkaasti.

–    Cumanda -tinktuura

–    Banderol -tinktuura

–    Kookosöljy (kylmäpuristettu).  2 ruokalusikallista aamuin ja illoin, nautitaan sellaisenaan tai ruokaan sekoitettuna. Kookosöljyssä on ainesosia, jotka korjaavat ja ennalta ehkäisevät hermostovaurioita ja tappavat bakteereita ja viruksia tehokkaasti.  Kts.

http://www.anh-usa.org/coconut-oil-and-alzheimer%E2%80%99s-disease/ http://www.coconutketones.com/whatifcure.pdf

Myrkkyjen poistoon eli detox -hoitoon:

Huom! Näitä ei suositella samaan aikaan antibioottien kanssa.

–    Syötävä savi poistaa hyvin kuona-aineita sekä raskasmetalleja.

–    Burbur -tinktuura

–    Parsley (persilja) -tinktuura

–    Chlorella

Nukkumisvaikeuksiin:

–    Tryptofaani. Tryptofaani on neuroregulaattorien serotoniinin ja melatoniinin esiaste.  Se nostaa mielialaa ja auttaa nukahtamaan.

Lisäksi lääkärini Antioksidanttiklinikalta suositteli antibioottikuurin tehostamiseksi seuraavia tuotteita:

–    Immuno Glucan (beetaglukaanitabletit).  Toinen vastaava valmiste on Bioteekin Olivia (oliivinlehtiuute ja beetaglukaani).  Huomasin, että myös Klinghart (joka esiintyi Under Our Skin dokumentissa) suosii beetaglukaania hoidoissaan.

–    On myös joitakin entsyymejä, joita kannattaa syödä antibioottikuurin tehostamiseksi, sillä ne hajottavat bakteerien biofilmejä ja kystamuotoja!!!  Näitä entsyymejä ovat:  lumbrokinaasi, nattokinaasi sekä serrapeptaasi.   Vain jälkimmäistä löytyy Suomesta luontaistuotekaupoista.   Kaksi edellämainittua ovat vahvempia ja tehokkaampia. Myös NAC ajaa saman asian.

Näistä monia tuotteita voitte tilata esim. seuraavien linkkien kautta:

http://www.biopureeurope.com/biopure-a-z.html

http://www.fitforaging.de/index.php?id=27

http://www.naturazone.fi/

http://www.iherb.com/

Mainokset

7 kommenttia so far
Jätä kommentti

Kiitos todella paljon, et olet jaksanut ajatella meitä muitakin vaikka oma olosi on mitä on . Tästä jokainen joka haluaa voi aloittaa ja ottaa aineet käyttöön.
Lämmin kiitos
leena

kommentti Kirjoittanut leena laine

Aivan loistava informaatiopaketti! Kiitos Tiinalle! Todella suuri työ tuossa perehtymisessä ja tiedon koostamisessa on varmasti ollut, huh!

Olen lähdössä näillä näkymin lokakuussa Augsburgiin hoitoon. Olivat tilanteestani sitä mieltä, että kannattaisi aloittaa jo näillä luontaisilla hoidoilla, joilla hoidetaan borrelioosia ja mm. bartonellaa. Sain annosteluohjeet ja vaikuttavien aineiden nimet.

Lääkärini ei ehdottanut niiden hankintaa BCA:sta (tiedoksi niille, jotka esittävät epäilyksenään, että BCA rahastaa=markkinoi omat tuotteensa epätoivoisille sairastajille). Koska en jaksa enkä viitsi paikallistaa aineita itse netistä tai luontaistuotevalmistajilta, kysyin löytyisikö BCA:lla kontakteja ja tietenkin löytyy, kun kerran hoitavat myös luontaishoidoin. Olin tyytyväinen, kun tuotteet sai keskitetysti eivätkä ne mielestäni olleet edes kovin hintavia tai ainakaan poikenneet mistä tahansa vastaavasta valmisteesta Suomen luontaistuotteiden hintatasoon verrattuna.

kommentti Kirjoittanut Päivi

Hei Päivi!

Puuttuiko luontaislääkkeiden listaltani jotakin mitä sinulle suositeltiin BCA:ssa? Olen vain utelias, märäsikö sinun lääkärisi sinulle jotakin muuta kuin mitä meille määrättiin. Meillä kun on eri lääkärit kassasi.

Terkuin,
Tiina

kommentti Kirjoittanut sarijatiina

Aivan, eri lääkäri ja erilainen tautikombinaatio ja taudin kesto, oletan.

Tässä iv:tä odotellessa on menossa Basoform (tabl.), Immun Plus, Teasel Plus, Detox Core, Bart (koostumus painottuu Artemisia annuaan, mutta useaa muutakin ainesosaa) ja yksi muu reseptilääke. En ole noin perusteellisesti kuin sinä jaksanut selvittää ainesosia, joten latelin nämä nyt vain tähän 🙂 Vettä pitää muistaa juoda – ja paljon!

kommentti Kirjoittanut Päivi

Kiitos! Tämä lienee se lista, josta puhelimessa puhuttiinkin. Suurkiitos, kun jaksoit tämän tehdä. Kertoisitko vielä, mistä olet koonnut tiedon näistä valmisteista ja niiden yhteensopivuudesta: Antioksidanttiklinikaltako?

Tokkiinsa tässä taitaa olla aika alkaa kokeilemaan itsehoitoa jos toistakin, reumaa alkaa lupailemaan ja tulehdusarvot nousussa. Siis tää menee mulla supervauhtia.

Mutta kiitos vielä, kun puhuit kanssani puhelimessa. Olit niin kannustava ja iloinen, että unohdin hetkeksi miten vakavista asioista puhuttiin. Kiitos!

kommentti Kirjoittanut Tulihattu

Tarkempi lukeminen uusilla silmillä kertoikin jo vastaukset näihin, kiitos teille ja anteeksi höpsötys. Ei meinaa millään mennä jakeluun luettu teksti

kommentti Kirjoittanut Tulihattu

Paikallista kauppiasta ilahdutettu nyt useammalla sadalla rahalla. Mutta onko rahalla väliä, jos se toimii!

Kyselen ja kommentoin paljon tästä raha-asiasta koska se vaivaa minua kovasti. Itselläni on asiat melkolailla ok, joskin jos tässä joutuu päivärahoilla jossain kohtaa kitkuttamaan voi edessä olla bankrotti.

Ja se mikä minua huolestuttaa on sairaden eriarvoisuus – me jotka olemme sen verran varoissamme, että voimme käyttää erikoislääkäriä tai matkustaa hoitoon tulemme mahdollisesti hoidetuiksi niin hyvin kuin mahdollista. Suren kuitenkin heidän puolestaan, jotka eivät saa diagnoosia ja joilla ei ole rahaa hoidattaa itseään.

Arvostan suunnattomasti sitä, että jaatte tietoa ja kokemuksianne meille kaikille. Ja koko sydämestäni toivon, että joku suomalainen lääkäri pystyy antamaan joskus yhtä hyvää hoitoa Suomessa kaikille sairastuneille.

Olen itsekin jonossa Saksaan ja ahmin antamianne tietoja ja saan iloa sekä virtaa lukiessani teidän kokemuksianne. Hiljaa hyvää tulee.

Kiitos Tiina puhelusta jonka sinulta sain ja tästä listasta, jonka kirjoitit. Kertoisitteko myös millaisia tukihoitoja saitte. Luin nettisivuilta, että tukihoitoina on myös liuntaa ja infrapunasaunaa. Ja oletteko käyneet happihoidossa Suomessa?

Tuhat kysymystä, mutta toivon ettette rasitu niistä. Vastatkaa jos jaksatte. Sillä välin toivotan hyvää parantumista!

kommentti Kirjoittanut Tulihattu
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: