Borrelioosi Blogi


Laatikollinen lääkkeitä
1.8.2012, 17:53
Filed under: Uncategorized

Olin aikonut otsikoida tämän artikkelin ”Missä EU, eikö siellä ratkaisu?”.  Ajatuksena oli kirjoittaa edelleen siitä, miten erilaisia borrelioosin diagnostiikka ja hoidot ovat EU:n eri jäsenmaissa.  EU:n kansalaiset ovat varsin eriarvoisia tässä asiassa.  Tosin voisi myös sanoa, että vain harvan jäsenmaan kansalaiset ovat etuoikeutettuja!  Olisiko jotain myönteistäkin?  On kyllä: lääkärin määräämiä lääkkeitä on mahdollisuus kuljettaa maasta toiseen, kunhan vain on mukana myös asianmukainen tulli-ilmoitus.  BCA:n puolesta se huolehdittiin minulle automaattisesti ja ei muuta kuin muutama kirja pois matkalaukusta ja lääkkeet sopivat hienosti mukaan!   Ja kaikki sujuikin vallan mainiosti!  Oli helpottavaa, kun ei tarvitse ihmetellä lääkkeiden vastaavuuksia täällä Suomessa!

Hieman haasteellisempaa on se, että BCA:n protokollaan kuuluu melko merkittävä määrä ravintolisiä ja luonnonlääkkeitä.  Jonkinmoinen patterihan niitä on: 25 pilleriä päivässä!  Näitä tuotteita myy BCA:n yhteydessä toimiva Centrum für Vitalität und Prävention.  He myöskin toimittavat tuotteita postitse.  Tilaus sisään ja postipoika tuo!  Tuotteet ovat tietysti hyvin samanlaisia kuin luontaistuotekaupoissa myös Suomessa myydään, mutta mielestäni mm. heidän omega-3:n (Omegaform) peittoaa useimmat meillä saatavilla olevat tuotteet, koska sen dha –sisältö on korkea.  CfVuP:n tuotteista voi lukea heidän sivuiltaan www.fitforaging.de myös englanniksi.

Taas tunnen olevani varsin onnekas: Tiina palaa Suomeen autolla ja niinpä hän pakkaa laatikollisen ravintolisiä kyytiin, jotta syyskuun käynnillämme ei tarvitse kantaa kotiin kuin ihan välttämättömät lääkkeet.

Kirjoitin aiemmin tällä viikolla debatista borrelioosin diagnostiikan ja hoidon ympärillä Norjassa.  Eilen Dagbladetissa ilmestyi mielipidekirjoitus kulttuurin (!) alla: ”Sairaus, jota ei ole”.  Kirjoittaja puhuu siitä, miten – säästötarpeista huolimatta – borrelioosin diagnostiikkaan ja hoitoon tulisi satsata.  Erityisesti nuoret, jotka marginalisoituvat ja kärsivät Lymen takia, ovat kirjoittajan surun kohde.  Hän ei käsitä, miten Norjalla on varaa olla hoitamatta nuoriaan.  Kuulostaa tutulta?  Mutta missä on keskustelu tai sen lähtölaukaus Suomessa???  Kun tämä olo hiukan helpottuu (huom. myönteinen asenne), lupaan tehdä asialle jotain – pienikin kipinä voi aloittaa suuren palon!  Jos olet kiinnostunut lukemaan koko Dagbladetin artikkelin, löydät sen http://www.dagbladet.no/2012/07/31/kultur/debatt/flatt/borreliose/borrelia/22753064/.

Päivä on mennyt pienessä kuumeessa ja päänsäryssä.  Sain ohjeet Augsburgista olla vielä aloittamatta korvaavaa antibioottia Minocycliinin sijaan.  Pääsen taas verikokeeseen!  Arvioita huonon olon syistä ei vielä ole annettu, mutta itse haluan ajatella syyn olevan hoidon tehossa.  PH –arvoni pysyvät nyt jatkuvasti yli 7 ja useimmiten mittaan 7,7.  Bb:n olosuhteet ovat siis huonontuneet kehossani.  Se rimpuilee ja siitä tämä särky ja korkea verenpaine?   Tiinallakin on hiukan kuumetta, mutta muuten hän on ”still going strong”.  Sitä tarvitaankin istumalihasten kanssa Tommin ja Tiinan kotimatkaa varten autolla! Haikealta varmaan tuntuu jättää Augsburg, mutta tämä kotomaan hoitoviihde on ”hohdokasta” sekin!

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: