Borrelioosi Blogi


Kaikilla mausteilla
19.7.2012, 18:02
Filed under: Uncategorized

Monen monituista ajatusta on käynyt pään läpi ja monenmoisia potilaita on tänään parveillut (perhostellutkin) BCA:n käytävillä.  Päivi tuli käymään ensimmäiselle käynnilleen, useita ”entisiä” potilaita on käynyt tarkastuksissa ja laboratoriossa.  Tiina kertoi, miten innostavaa oli tavata yksi heistä: hän oli päässyt pois pyörätuolista, jossa istui vielä vuosi sitten. Tohtori Nicolaus puolestaan kertoi minulle vastaanottoni aikana norjalaisesta lääkäristä, joka pystyy jo hoitamaan kirurgin tointaan usean vuoden hallinnollisten töiden välivaiheen jälkeen.

Tiina kärsii parhaillaan vatsavaivoista antibioottien myllertäessä ja tulehduttaessa suolistoa.  Hän kärsii vaieten myös lihaskivuista, mutta jaksaa naurattaa perhoshuoneen porukkaa jutuillaan mm. viimeisimmistä Darwin Awards voittajista.  Perhoshuone villiintyy kertomaan mitä makaabereimpia juttua ja hohotus kuuluu käytävälle asti.  Tekee hyvää nauraa kyyneleet silmissä! Minä taas kärsin päänsärystä jo yöllä.  Vaikken koskaan kuivaa tukkaani, lääkäri arveli minun joko kärsivän föhnin vaikutuksesta eli olevan ns. föhn barometri tai sitten bakteerit pakenevat kiireenvilkkaan vahvaa antibioottihoitoa heikoimpaan kohtaani eli päähän. Yritän välttää ajattelemasta asiaa ja päivä sujuu siltä osin hyvin.  Laajat sinelmäni aiheuttavat minulle hiukan angstia, kun pääsen lääkäritapaamisen jälkeen perhoshuoneeseen.  Onneksi sain Suomessa kesän alussa vähän rusketusta ja sinelmät eivät liikaa pistä silmään vaihtelevilla väreillään!  Peitän kyllä mielelläni käsivarteni villatakilla. kun olen  muualla kuin asunnolla…

Tapaamiseni lääkärin kanssa keskittyi siihen, miten parhaiten järjestää jatkohoito Suomessa. Ei niinkään pieni pähkinä, vai mitä!  Hengenmiehen oloinen lääkärimme totesi, että kyllä hoito järjestyy. Augsburgista ollaan kuulolla ja hoitosuhde jatkuu.  Oloni on mm. nivelkipujen osalta kohentunut, muusta on vaikea sanoa vielä mitään.  On vain jaksettava sinnikkäästi seurata ohjeita ja hoitoja ja odottaa syyskuuhun ja seuraavaan käyntiin BCA:ssa.  Silloin varmaan jo itsekin tiedän, miten voimakkaita Bbt (tuttavallisesti Bikku böböni) ovat ja kuulen arvion siitä, millainen ennuste minulla on.  Siis jäitä sekä sinelmille että hattuun ja lusikka kauniiseen käteen: selätän Sinut Bb:ni!

Pakkaan jo matkalaukkuani ja Tommi ja Tiina ovat luvanneet heittää minut huomenna hoitojen jälkeen Münchenin lentokentälle.  Vielä on kuitenkin ilta aikaa asunnollamme miettiä, miten yhdessä ja kumpikin tahollaan toimiimme, jotta borreliabakteeribaarin valomerkki tulee pian! Iltaisin olemme ”radioaalloilla” ja juonimme lisää Ausburgin ja Espoon välillä.     

Mainokset

3 kommenttia so far
Jätä kommentti

Moi! Laitoin Päiville viestiä mutta en tiedä onko lukenut. Et ilmeisesti enää tapaa Päiviä siellä mutta jos ehdit itse niin oisko mahdollista että ottaisit mukaan Suomeen kaikki mahdolliset esitteet ja hinnastot (myös päiväsairaalan hinnat) sekä myös sen oirekyselylomakkeen mikä siellä varmaan vieläkin on käytössä? Suunnittelemme syyskuiseen Lahden jäsentapaamiseen näiden käytännön asioidenkin tutkimista. Terv. Viltsu

kommentti Kirjoittanut Viltsu Kelander

Hei!
Olen takaisin Suomessa, Tiina vielä jatkaa Augsburgissa. Emme kumpikaan valitettavasti tule Lahteen, koska olemme silloin uudelleen Augsburgissa. Voisin skannata ja lähettää sähköpostilla ne dokarit, jotka minulla on tai tarkistaa löytyvätkö BCA:n sivuilta.
Terveisin
Sari

kommentti Kirjoittanut sarijatiina

Päivi tosiaan luki viestejä tietoliikenneongelmien takia vähän hitaanlaisesti. Klinikka oli tosi hieno! Tiinalla on mahtava tsemppiasenne. Oma pääni pyöri melko vinhasti, koska lentäminen ja pitkät ajomatkat tai sen puoleen mikään matkustelu ei ole ihan parasta borrehupia 😉 Nyt kun tulin Suomeen ja kuulin taas pari uuden borretapauksen ”asianmukaisesti hoidettu kahden viikon ab-kuurilla eikä syytä huoleen, oireet liioiteltuja varmastikin” -kohtelusta tuli yhä vahvemmin olo, että toivo on siellä Saksan puolella, mitä toipumiseen tulee. Odottelen testituloksia mielenkiinnolla. Hieman joudun olemaan klinikkaan yhteydessä käytännön asioista jo sitä ennen. Borrenselätyssinnikkyyttä Tiina ja Sari!

kommentti Kirjoittanut Päivi
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: