Borrelioosi Blogi


Vesiselvänä
17.7.2012, 18:06
Filed under: Uncategorized

Herkän vaaleanpunaiset vitamiinit on nyt nautittu!  Istuin vain noin tunnin perhonen kyynärpään sivureunassa – muuta sinelmätöntä ei ollut tarjota tähän hätään ja haluan säästää ”parempaa” kättäni huomista pidempää perhostelua varten.  Tiina istui hiukan pitempään.  Epäilenpä, ettei se johtunut niinkään perhoshuoneen iloisesta seurasta kuin hänen aamulla alkaneista herxseistään.  Kuten muissakin asioissa, Tiinan herxheimer –reaktiot olivat kouluesimerkkejä: kuumeisentuntuista oloa, päänsärkyä ja suolistotulehduksen oireita.  Tästä huolimatta Frau Doktor Tiina puuhasi muiden apuna perhoshuoneessa, kun vielä odottelimme pistovuoroamme kiireellisempien tovereidemme jälkeen.  Järjestys se olla pitää: antibiootit ensin! Mieleni askarteli kuitenkin siinä, miten Alescu taisteli vieressäni jo päiväkausia jatkunutta ankaraa pää- ja niskakipua vastaan.  Mikään ei häntä auttanut. Ei edes se, vaikka antibioottien välissä hänelle tipatettiin myös särkylääkettä.  Nuorimies totesi vain, että kyllä se kai kestää, ennen kuin antibioottitipasta on apua ja vajosi taas kasaan lentotuolissaan.  Olemme kyllä tässäkin suhteessa onnekkaita Tiinan kanssa, koska useimmat tunnustivat, etteivät tavalliset vahvat särkylääkkeet paranna heidän oloaan. Taas yksi Lymen epäreilu piirre!

Ensimmäinen jollain tasolla jopa masentava asia valkeni meille tänään ruokavalioluennolla, jossa istuimme porukalla iltapäivällä. Ruokavaliota ja happamuus-emäksisyys –asiaa korostetaan siksi niin paljon, että harva meistä pääsee kokonaan eroon bakteereistaan ja siksi kroonisten tulehdusten hallitsemiseksi pitäisi jaksaa heittäytyä Singletonin dieetin laihoille käsivarsille.  Olemme jo tottuneet siihen, ettei meillä kuukausiin ole laseissa kuin hiilihapotonta vettä.  Uskokaan halukkaasti, ettei sellaisen löytyminen Augsburgistakaan ravintoloista ole ihan helppo juttu!  Suomalainen hyvä kraanavesi on tietysti etuoikeutemme, mutta sitäkin tulisi seisottaa lasissa ennen juomista n. 30 min.  Parempi kuitenkin vesiselvä kuin vellihousu!  (Little Britainin Bubbles DeVeren sanoin: ”Tap water, tap water for everyone!”)

Mutta Singleton, apua! Tulehduksia vähentävä ruokavalio vaatii todella rönttiä!  Alkuvaiheessa tuntuu vahvasti siltä, että ainoastaan kurkku sisältyy dieettiin!  Ensimmäinen vaihe kestää onneksi vain viikon ja ainakin minulla on toistaiseksi vararavintoa tuollaiselle ajanjaksolle.  Ruokavaliota ei suositella aloitettavaksi ennen IV-antibioottihoitojen päättymistä tai ainakaan ei ennen kuin voi rauhassa asiaan paneutua kotona.  Aion ottaa siis aikaa, vaikka Tiina väittää minun jo pelotelleen hänetkin.  Luennon ja saamamme prujun välillä on näet aikamoinen ristiriita. On siis tarvis paneutua asiaan kunnolla.  Luulen, että Singletonin The Lyme Disease – Solution –kirjan lukeminen on elinehto minkäänlaisille lisäkieltäymyksille.  Tutustukaa ihmeessä, se on kuulemma Lymen hoitajille kuin raamattu!

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: