Borrelioosi Blogi


Aineissa
16.7.2012, 20:26
Filed under: Uncategorized

Rutiinit tuntuvat meiltä jo sujuvan kuin maailmannaisilta näin toisen hoitoviikon alussa.  Asia korostuu, koska perhoshuoneessa on tänään useita uusia tulokkaita.  Lentotuoleja ei tahdo riittää kaikille, mutta Julija haluaakin kovassa migreenissään makuulle ja omaan rauhaan.  Olemme liittyneet joukkoon, joka huolehtii uusien perehdyttämisestä asioihin.  Tiina vääntää tippatolpan lyhyemmäksi, jotta amerikkalainen Denisia pääsee kesken tiputuksen toiletin ovesta sisään.  Marek antaa ohjeita tässäkin asiassa, hänhän onkin konkari jo! Itse hän juoksee vessassa sen oven korkeutta harmitellen usein tiputuksen aikana.  Hän on sisäistänyt sen, että neste ja juominen helpottaa tiputusta.  Marek jaksaa myös kertoa ainakin viidennen kerran Singleton –dieetistään ja aina yhtä autuaan harmistuneena siitä, ettei voi käyttää kovin useita ruoka-aineita dieetin ”ensimmäisellä tasolla”.  Onneksi Laura tietää, mistä voisi kysellä luomulampaan lihaa!

Happamuus- emäksisyys tutkimuksemme on tänään hiukan haasteellinen, sillä pH –paperi tuntuu jatkuvasti olevan väärässä taskussa.  Ohjelmamme ovat sillä tavoin hiukan epäsymmetriset, etteivät hoitohuoneesta toiseen siirtymiset tapahdu meillä Tiinan kanssa samaan aikaan.  Kunhan nyt saisi päivän aikana edes viidesti mitatuksi, niin tieteellinen ambitiomme ei saisi kolausta!  Taulukoistamme keskusteltiin innolla perhostelun ohessa, sillä ruoka ja ruoanlaitto tuntuvat olevan kaikkia kiinnostava aihe.  Oloaan voi todellakin aika paljon avittaa oikeanlaisella syömisellä!

Toisen viikon alku on jännittävä myös siksi, että oli laboratoriopäivä. Otetaan verikokeet ja käydään EKG:ssä.  Tipatus tapahtuu siten, että ensin otetaan putket verta ja sitten yhdistetään vasta antibioottitippa.  Kaikki sujuu sutjakkaasti.  Sitten saamme tänään aloitettavan lisäantibiootin suun kautta, Rifampicinin.  Saamme myös reseptin kotiin.  Aamulla on tästä lähin muistettava ottaa se ennen aamiaista.  Seuraava cocktailin osa liittyy pillerinä joukkoon ensi lauantaina.  Saamme myös Minocycliiniä pillerinä, joten cocktailin aineosat täydentyvät kauniiksi neliapilaksi jo toisen viikon lopulla.  Jännitän, miten kokonaisuuteen reagoin, koska en ole enää täällä turvallisessa klinikan ilmapiirissä.  Huomenna alkaa vihdoin kauan odotettu BCA:n oma vitamiinicocktail IV:nä.  Antibiootteja ei tästä lähin enää saa kuin joka toinen päivä suoraan suoneen, nyyh. 

Siirrymme siis tiistaina ja torstaina niiden joukkoon, jotka selviytyvät lentotuoleista sisämaan lentojentyyliin n. tunnissa ja puolessa.  Sillä on selvästi niin, että vitamiinit tippuvat nopeammin kuin antibiootit.  Tähän asti ”lennoista” on sukeutunut liiankin pitkiä 3-4 tuntia.  Uskokaa tai älkää, mutta Laura väitti, että fast track on hänen puolellaan perhoshuonetta!  Tiina aikoo kokeilla ja onnistuu varmasti (salaisuus: huomenna on tiistai ja tipassa vitamiineja!).  Ymmärrän tietysti Tiinaa ja olen samaa mieltä, että päiviä olisi joskus mukava hiukan lyhentää.  Tänään me ”työskentelimme” klo kahdeksasta melkein klo kuuteen illalla.  Raskaan uurastuksen tulokset tietysti nähdään jo muutaman viikon kuluttua!       

Mainokset

1 kommentti so far
Jätä kommentti

Kuka ikinä tätä blogia lukeekin saa varmasti osin itse tuntea pienen palan Teidän kaikkien taistelusta tuon pienen hirveän otuksen levittämän taudin nujertamisessa. Voimia Teille ”monikansalliselle” ryhmälle!!!!

kommentti Kirjoittanut Riku SuomalaineN
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: