Borrelioosi Blogi


Sairasta menoa
12.7.2012, 19:45
Filed under: Uncategorized

Sekin on nyt koettu, nimittäin tuttavallisesti herxit eli Herxheimer –reaktiot!  Toisen hoitopäivän iltana Tiina tunsi omituisia toispuoleisia tuntemuksia sillä puolella kehoaan, jossa perhostippa oli ollut.  Minä sen sijaan otin kaikki irti näistäkin eväistä ja aloin voida pahoin yöllä.  Pääkin tuntui kuuluvan asuntomme naapurissa sijaitsevan luostarin kirkontornille ja vatsassa poltti ja kipunoi.  Olin äärimmäisen iloinen, etten ole täällä yksin!  Olisin takuulla harkinnut asunnolle jäämistä jo pelkän lyhyen matkankin takia.  Minä Tommin ja Tiinan riippana saavuimme klinikalle ennen kello kahdeksaa.  Siellä vastassamme oli aikamoinen hyörinä ja tohtori Nicolaus, jolta sain ensiavun pahoinvointiin.  Vaikka perhostelin aamupäivällä, jouduin jättämään muita tukihoitoja väliin ja nukuin ja oksentelin potilashuoneessa.  Tiina olisi käynyt ”sisar hento tulisesta” eikä arvannut potilaaksi itsekin, niin antaumuksella hän jaksoi koko päivän seurata minun oloani samalla, kun itse posotteli läpi koko päivän hoito-ohjelman.  Se ei ole sen lyhyempi kuin tavallista pidempi työpäivä!  Hoidot alkavat aamulla klo 8 ja päättyvät – infrasaunassa jaksamisesta riippuen – klo 17 pintaan.

Tuhat tulimmaista: olikohan se sittenkin tavallinen virus, jonka olin imuroinut kaupungilla tai klinikalla, sillä vastustuskykyni on surkea?  CD57:ni on peräti 17, kun se terveellä ihmisellä on 200-300.  Vatsavirus on kuulemma iskenyt kyntensä edellisellä viikolla joihinkin potilaisiin ja henkilökuntaankin. Aamun koitti kuitenkin ah ihanan ”selvänä”.  Tuntui mukavalta paavillisenoloisen lääkärimme todetessa, että lääkärinä hän oli tyytyväinen, että sain herxit, vaikka potilas itse ei varmaan tuntemuksistaan iloinnut.  Ei tuntunut edes kurjalta, ettei suonia ollut tänä aamuna helppo löytää ja aika monta vesiperää Elke vetikin ennekuin löytyi ”perfekt –suoni” ranteesta.  Perusteellinen Tiina tämän jälkeen selvittämään, että koko klinikka desinfioidaan illalla erilaisten pöpöjen tappamiseksi. Ja kuin tilauksesta tänään näimmekin avaruuspukuihin pukeutuneita miehiä työpäivän päätteeksi liikuskelemassa helvetinkoneidensa kera klinikan tiloissa.  Bakteerit hiiteen!

Tippahuoneessa keskustellaan entsyymeistä.  Tiina on tuonut näytteille Yhdysvalloista tilaamiaan entsyymeitä, joiden tavoitteena on hajottaa biofilmejä antibioottien vaikutuksen tehostamiseksi.  Lääkärimme antoi itsekin näille lumbrokinaasia ja nattokinaasia sisältäville valmisteille arvosanan 10+ Lymeä sairastavien Richterin asteikolla. Lentotuoleissa istui tietoa imeviä perhostelijoita, jotka halusivat tarkasti tietää, miten entsyymeitä parhaiten hankitaan.  Lisäksi keskusteltiin muutenkin luonnonlääkkeistä ja tukihoidoista.  Antoisia opuksia ovat Stephen Harrod Buhnerin Healing Lyme (Raven Press 2005) sekä Qingcai Zhangin ja Yale Zhangin Lyme Disease and Modern Chinese Medicine (Sino-Med Research Institute 2006). Lisää tietoa olisi tilauksessa vielä akupunktiosta.  Se kiinnostaa minua erityisesti.  Eihän tästä pistämisestä pääse eroon, kun on siihen kerran saanut tunnun!

Hyvän päivän päätteeksi kävimme kaupungin runsaalla vihannes- ja hedelmätorilla ja sallimme itsellemme nautinnon syödä saksalaistyylisiä espanjalaisia tapaksia – ilman, että olisimme saaneet toista parkkisakkoa!  Tämä kaikki seuraavia herxejä odotellessa!

Mainokset

Jätä kommentti so far
Jätä kommenttiVastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: