Borrelioosi Blogi


Lymeainetta?
9.7.2012, 15:30
Filed under: Uncategorized

Ulkona paistaa Baijerin aurinko.  Istumme Tiinan kanssa oransseissa lentotuoleissa viiden muun ihmisen kanssa ja kädessämme perhostelee tippa, josta suoniimme siirtyy kolmen tunnin aikana 500 milligrammaa Azitromycin –nimistä antibioottia.  Sen tarkoituksena on pysäyttää Borrelia -bakteerin sivuinfektiona usein jylläävän Bartonellan tai Babesian kasvu kehossamme. Erikoisennäköisille sivupöydille tuodaan lisäksi lääkeannostelijat, joista saamme tämän ensimmäisen hoitopäivämme cocktailiin vielä kirsikan: kaksi valkoista pilleriä Artemisia Plus –nimistä rohtoa. Cocktailin osana on tarkoitus, että nautimme lisäksi – myös lähinnä pillereinä – probiootteja, vitamiineja, antioksidantteja, magnesiumia, Omega-3:sta jne. jne.  Tiinan iloisenväriset dosetit sisältävät päivälle noin 25 pilleriä.  Hän onkin taitavasti kerännyt itselleen immuniteettia vahvistavan pilleri-, jauhe- ja juomasekoituksen, ja jatkuvasti sitä parantanut, saatuaan viime vuonna vahvistuksen sille, että sairastaa borrelioosia.

Se, että nyt istumme kesäisenä maanantaina Augsburgin Borrelioosiklinikan BCA:n (Borreliose Centrum Augsburg) valoisassa huoneessa, on Tiinan ja Tommin uutteran selvitystyön ja peräänantamattomuuden ansiota. Valtava määrä tunteja selvittämässä asioita internetin avulla, eri lääkäreiden konsultointeja, testejä, tulosten vertailua, selvityksiä muiden kokemuksista (ja omien pyyteetöntä jakamista!) mm.Suomen Lyme Borrelioosi yhdistyksen kautta. Tänne pääsykin on ollut kiven alla!  Jono on pitkä, noin 8 kuukautta!  Tiinalle tämä Augsburgin visiitti on kolmas.  Hän kävi näet ”tiedusteluretkellä” jo 7 kuukautta sitten!  Minulle tämä hoitovierailu on vasta toinen kerta Augsburgissa.  Saan kiittää Tiinan sitkeyttä ja Tommin ”ylipuhumista” siitä, että minäkin nyt kurkistelen uteliaana vierustovereitani ja tunnen itseni onnekkaaksi, vaikka väsyttää armottomasti enkä jaksaisi välttämättä kuunnella huoneessa istuvien kaikkia pulinoita.  ”Iloliemi” tippuu hiljaa suoneeni ja vilkuilen päivän muuta ohjelmaa. Siihen kuuluu fotonihoitoa (ihan oikeaa valohoitoa!), happihoitoa, jumppaohjelman suunnittelua ja muita alkuvalmisteluita.

BCA on pieni klinikka.  Tuntuu kuin jo ensimmäisen päivän aikana meidät olisi jo vihitty mukaan pieneen yhteisöön, jonka keskeisenä riittinä on istua tippa kädessä oranssilla lentotuolilla rennosti siniseen niskatyynyyn nojaten.  Jo toista tai seitsemättä viikkoa hoidossa olevat keskustelevat avoimesti vähän kaikesta.  He naureskelevat viimeviikkoisen potilaan hauskoille jutuille, joista on ehtinyt jo tulla ”sisäpiiriviihdettä”. Meiltä udellaan, miten diagnoosimme oikein onnistui ja kuinka monta vuotta siihen meni.  Todellakin: testien epäluotettavuus sekä se, etteivät lääkärit Lymen tautia tunne, ei ole meidän suomalaisten etuoikeus: sama tilanne on Australiassa, Hollannissa tai vaikkapa Norjassa!  Olen ilmeisesti jännittänyt tätä päivää, koska en jaksa koko ajan osallistua keskusteluun.  Yritän myös pysyä skarppina ja muistaa vihjeet ja tiedot, joita ympärilläni sinkoilee.  Haluaisin niin valtavasti uskoa, että tämä hoito nyt ainakin parantaa oloani.  Tunnustan, että uskallan hiukan – ihan hiljaa – toivoa, että saattaisin parantuakin.  Täällä tietysti juuri näin ensimmäisenä päivänä parasta on se kauan kaivattu tieto, että meidän sairautemme ja kummalliset kipumme otetaan todesta!  Lisäksi toistan itselleni vierustovereitamme kuunnellessani vielä kymmenennen kerran, että olen kroonisen Lymeni kanssa hyvin hyvin etuoikeutettu.  Minun vastustuskykyni ei yhtäkkiä kokonaan kadonnut kuin seinään, vaan olen vuosien varrella pystynyt elämään mielenkiintoisia asioita monissa maissa sekä onnistunut hämmentämään monia yleis- ja erikoislääkäreitä ihmeellisine vaivoineni!  Salissa puhutaan siitä, että täällä on hoidettu 40 000 potilasta vuodesta 1990 alkaen, vaikka epäilenkin, ettei klinikkaa silloin vielä ollut olemassa.  Näinköhän on kysymys tohtori Nicolauksen hoitamien potilaiden määrästä?  Itse hän kertoi, että noin 65% potilaista pystytään auttamaan hoitamalla sekä borrelioosia että siihen usein liittyviä sivuinfektioita täsmähoitona, joko antibiooteilla ja yhdistelmähoidoilla tai pelkästään luontaistuotteilla.

Hoitava lääkärimme Carsten Nicolaus, joka on myös klinikan johtava lääkäri, on tänäänkin paikalla, mutta vaihdamme vain hyvät huomenet.  Vastaanoton rouvat ovat mukavia, mutteivät kaikki ihan riittävän kielitaitoisia, joten täytyy muistaa tarkistaa asiat moneen kertaan.  Oranssien lentotuolien valtakunnassa on rento tunnelma myös siksi, että tipat asettava ja poistava Elke on ehdottoman taitava.  Kuntosalin nuoret miehet, jotka  jumpan lisäksi ohjaavat happihoitoja, magneettihoitoja jne., vastaavat myös  ravintolisistä.  He tekevät hommiaan rauhallisesti ja hiljaisesti.  Silläkin puolella klinikan tiloja on rentoutunut tunnelma!  Marek, jolla on silmiensä ympärillä mustat rinkulat niin, että hän muistuttaa pussikarhua, tulee päivän päätteeksi kyydillämme keskikaupungille ja säästyy 5 minuutin kävelyltä.  Hän neuvoo meidät luomutuotteita myyvään elintarvikekauppaan.  Hän ei itse käykään siellä nyt ostoksilla, vaikka on päivällä kertonut, että tekee kaikki ruokansa asunnollaan, sillä hän noudattaa Singletonin dieettiä!  Kaupassa on aika kallista Saksan mittapuun mukaan, vaikkei suomalaisen mukaan olekaan.

Kaiken kaikkiaan myönteinen päivä!  Vieläkään ei niitä huonoja tuntoja, joita etukäteen pelkäsimme ja joihin varauduimme!  Aurinko paistaa vielä ja jossain asuntomme kadulla jumputtaa musiikki, josta en pidä.  Se ei kuitenkaan ole vielä onnistunut harmittamaan, koska olo on aika hyvä!  Mitenkähän on huomenna, jolloin syvennymme magneettihoidon ja happihoidon saloihin ja alkaa kriittinen toinen hoitopäivä? Olkaapa kuulolla!

Borreliose Centrum Augsburgin sivuilta www.aerzte-borreliose-augsburg.de tarkempaa tietoa klinikasta sekä sen tarjoamista hoidoista.

Punkkimaastossa.

Mainokset

7 kommenttia so far
Jätä kommentti

Kiitos mielenkiintoisesta jutusta. Hienoa jos jaksat kertoa miten siellä edetään. Tsemppiä !!!!!!!

kommentti Kirjoittanut leena laine

Mahdollisimman menestyksellistä ja toimivaa hoitoa teille toivoen … Marjatta Vuori … Jatta1001

kommentti Kirjoittanut Marjatta Vuori

Hienoa kun jaksat kirjoittaa – ja vielä noin kivalla tavalla! Tsemppiä teille kaikille sinne! Uskon että todella monia kiinnostaa miten siellä toimitaan ja mitkä ovat seuraamukset 🙂

kommentti Kirjoittanut Viltsu Kelander

Mahtava juttu tällainen blogi! Kiitos kun jaksatte kirjoittaa.

kommentti Kirjoittanut Päivi

Todella kiva, että jaksat kirjoittaa tätä blogia!

kommentti Kirjoittanut Terja

Ihana, että löytyi tälläinen bloki:)) Olisiko mahdolisuutta saada teihin yhteyttä olen kovin hätäisenä/ meillä taitaa olla samat reissut edessä menemme ma labraan jotka lähtee jatkoon:/

kommentti Kirjoittanut ulju

Vertaistukea ja hyviä ystäviä löytyy Suomen Lyme Borrelioosi ry:sestä. Toimimme voittoa tavoittelemattomana yhdistyksenä ja toiveemme on saada kaikki tästä taudista kärsivät yhteen ”saman katon alle”. Voitte ottaa yhteyttä myös yksityisesti jattavuori@me.com

kommentti Kirjoittanut kirmar47Marjatta Vuori
Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s%d bloggers like this: